Här står du i centrum

På Änggårdens hospice finns en sak som är viktigare än allt annat – du. Vår verksamhet utgår från dig och dina önskemål. Här finns det inget fast klockslag när det är för sent för frukost och inga begränsningar kring hur ofta dina nära och kära får besöka dig.

Änggårdens hospice

Du som kommer till oss är allvarligt sjuk. Vi kan erbjuda avancerad sjukvård och har högsta kompetens när det kommer till vård i livets slutskede. Här kan du få lindring av fysiska symtom som smärta, illamående och ångest. Självklart kan du också få stöd inom det psykiska, sociala och andliga området, när och om du önskar det.

Här finns sjuksköterskor och undersköterskor dygnet runt. Det finns även tillgång till läkare, psykosocial sjuksköterska, diakon och arbetsterapeut vid behov.

Hospicevård handlar om att se hela människan. Därför är dina nära och kära viktiga som en tillgång i din vård. Men som anhörig kan man ha också ha egna behov av stöd. Här kan du läsa mer om hur vi kan stötta dig som är anhörig.

Här får man verkligen en specialiserad palliativ vård med inriktning på livskvalitet, värdighet och fin kontakt med personalen, inte enbart för patienter, utan även för anhöriga, när som helst på dygnet.


Änggårdens hospice ligger nära havet i Hovås. Huset stod klart 2023 och är anpassat just efter vår verksamhet. Alla rum är inredda i ljusa färger och utrustade med eget badrum och uteplats. Vill du se mer av hur det ser ut hos oss? Här hittar du alla våra bilder.


För dig som närstående

Tiden på hospice ska inte bara bli så bra som möjligt för den som är sjuk. Även du som stöttar ska få det stöd och den omtanke du behöver. Du som närstående kan få:

Närståendesamtal

Alla i personalen finns här för att svara på dina frågor och funderingar. Känner du att du vill ha en avsatt tid för att prata ostört så finns möjlighet att prata med vår diakon eller vår psykosociala sjuksköterska.

Efterlevnadssamtal

Ett par månader efter att en gäst har avlidit bjuder vi tillbaka alla er närstående till en återträff där det finns möjlighet till efterlevandesamtal. Det har visat sig att det är en viktig pusselbit i sorgearbetet för många, men självklart är det helt frivilligt.

Stödgrupp för familjer

När någon dör mitt i livet kan det kännas extra svårt att hitta någon som förstår. Vi anordnar därför stödgrupper där man kan tala om och hantera de tankar och känslor som sorgen väcker tillsammans med andra som har liknande erfarenheter.

Stödgruppsverksamheten startade 2011 i ett samarbete mellan Bräcke diakoni, Änggårdens Hospice och Palliativt Centrum på Sahlgrenska Universitetsjukhuset.


Vill du veta mer?

Du är alltid välkommen att ringa till oss på nummer 031-705 70 75. Det går också fint att mejla dina frågor till info@ahospice.se

Vill du komma på ett besök, för att känna in känslan, så går det självklart bra. Bara ring numret ovan, så bokar vi en tid.